Wanneer gebruik je zoldervloerisolatie?

Er zijn drie grote redenen om voor zoldervloerisolatie te kiezen.

1. Wanneer je de zolder enkel gebruikt voor opslag

Gebruik je de zolder enkel als opslag en hoef je de ruimte nooit te verwarmen? Dan kan zoldervloerisolatie een goede oplossing zijn. Zo stopt de warmte al aan de zoldervloer waardoor je geen energie verliest aan de zolderruimte zelf. Dat merk je niet alleen aan je energiefactuur, maar ook akoestisch heeft dit heel wat voordelen.

2. Wanneer je extra wil isoleren

Wil je zeker zijn dat je woning goed is geïsoleerd? Heb je al dakisolatie, maar is die verouderd? Dan is zoldervloerisolatie een goed idee. Kies je voor zoldervloerisolatie, hoef je niet de oudere dakisolatie weg te halen en voel je meteen een verandering in de energiefactuur.

3. Wanneer je naar een goedkopere oplossing zoekt

Isoleren kan een stevig prijsplaatje hebben. Zoldervloerisolatie is een goedkoper én meer eenvoudig alternatief voor isolatie dan dakisolatie terwijl je ongeveer hetzelfde resultaat krijgt: een lagere energiefactuur en een betere EPC waarde.

Is isoleren verplicht?

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht voor alle residentiële woningen om je woning te isoleren.

 

Woningcontroleurs van de Vlaamse overheid kunnen dat controleren. Toch gaat het hier niet over de isolatie zelf, maar wel over de algemene EPC score van de woning. De controleurs mogen namelijk geen destructief onderzoek voeren en mogen enkel uitgaan van wat ze daadwerkelijk zien.

Zijn er subsidies beschikbaar voor zoldervloerisolatie?

Sinds isolatie verplicht is vanuit de Vlaamse overheid zijn er subsidies beschikbaar. Het gaat hier over Mijn VerbouwPremie.

IsoConsult biedt daarnaast een investering op afbetaling aan. Dit tijdelijk met een jaarlijks kosten percentage van 0,00%.

 

Bekijk onze pagina over financiering en subsidies voor meer informatie.

Gratis offerte

Waarom zou ik mijn zoldervloer isoleren?

Je woning isoleren is niet alleen verplicht, maar het brengt ook veel voordelen met zich mee. Isolatie houdt de warmte binnen in de winter en de warmte buiten in de zomer en heeft zo een grote invloed op je energiefactuur. Ook zorgt het voor een beter leefcomfort en een betere regulering van de temperatuur in huis.
Gratis offerte

Welke soort isolatie gebruikt IsoConsult?

IsoConsult gebruikt PIR isolatieplaten van 10 centimeter dikte met een R waarde van 4,5. Het isolatiemateriaal dat IsoConsult gebruikt is afgewerkt met aluminium. Een R waarde toont aan hoe goed het isolatiemateriaal z’n werk doet; hoe hoger de R waarde, hoe beter de isolatie. Dat de R waarde minstens 4,5 is, is belangrijk om onder andere premies te kunnen aanvragen.

 

PIR isolatieplaten zijn gemaakt van een harde schuimstof. Ze zijn te vergelijken met PUR isolatieplaten, maar PIR is over het algemeen veiliger; zeker brandtechnisch gezien. Er komen namelijk minder schadelijke rookgassen vrij bij PIR isolatieplaten dan bij PUR isolatieplaten.

 

PIR is beter om zoldervloeren te isoleren dan glaswol. Je hebt namelijk 40% dikkere glaswol nodig om dezelfde isolatiewaarden te verkijgen als PIR isolatieplaten. Glaswol is perfect voor daken, maar kan te dik zijn voor zoldervloeren. Daarom kiest IsoConsult om met PIR isolatieplaten te werken bij zoldervloerisolatie.

Gratis offerte

Vraag hier je gratis offerte aan