3 redenen om voor kelderplafondisolatie te kiezen

1. Tegenhouden van warmte

Natuurlijk zorg je met kelderplafondisolatie ervoor dat er geen warmte verloren gaat via je kelder. Een plaats waar je misschien niet meteen aan denkt bij het isoleren van een woning.

2. Kans op condensatie verminderen

Het grootste probleem bij kelder die niet geïsoleerd zijn, is de kans op een condensatieprobleem. Condensatievocht ontstaat waar vochtige, warme lucht in contact komt met een koud oppervlakte en de lucht condenseert.

3. Geef schimmels en bacteriën geen kans

Een gevolg van condensatievocht is schimmels en bacteriën in je woning. Vooral zwarte schimmel kan een probleem vormen; iets wat erg ongezond is en de structuur van je woning kan aantasten als het niet aangepakt wordt. Vermijd de kans op schimmels met kelderplafondisolatie.

Zijn er subsidies beschikbaar voor het isoleren van je kelderplafond?

De Vlaamse overheid voorziet subsidies voor alles wat met isolatie te maken heeft. Dus ook voor het isoleren van je kelderplafond. IsoConsult biedt daarnaast een investering op afbetaling aan. Dit tijdelijk met een jaarlijks kosten percentage van 0,00%. Bekijk onze pagina over financiering en subsidies voor meer informatie.
Gratis offerte

Welke soort isolatie gebruikt IsoConsult?

IsoConsult gebruikt PIR isolatieplaten van 10 cm dikte die verlijmd worden tegen het plafond van je kelder. Die isolatieplaten hebben een R waarde van 4,5. Die R waarde toont hoe goed de isolatie werkt: hoe hoger de R waarde, hoe beter de isolatie. PIR platen zijn gemaakt van een harde schuimstof. Het grootste voordeel van PIR platen hebben tegenover PUR platen, zit in het brandtechnische. Er komt minder schadelijke rook vrij bij de PIR isolatieplaten. Het voordeel van PIR tegenover glaswol is dan dat de PIR platen minder dik zijn om hetzelfde resultaat te bereiken. Om dezelfde R waarde te krijgen bij glaswol moet die namelijk 40% dikker zijn.
Gratis offerte

Vraag hier je gratis offerte aan