Mijn VerbouwPremie voor isolatie

Sinds 1 oktober 2022 zijn verschillende premies samengevoegd tot één overkoepelende premie: Mijn VerbouwPremie. IsoConsult® legt Mijn VerbouwPremie graag aan je uit.

Mijn VerbouwPremie heeft de werken die in aanmerking komen voor de subsidie onderverdeeld in 8 categorieën: dak, buitenmuur, vloer, ramen en deuren, binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair, hernieuwbare energieproductie en gascondensatieketel. De werken van IsoConsult® hebben hoofdzakelijk betrekking op daken en vloeren met isolatie van zoldervloeren en daken.

Heel wat mensen komen in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie bij de isolatie van de zoldervloer, het dak of kelderplafonds. Er zijn drie groepen gedefinieerd:

eigenaars-bewoners

Je kan de Mijn VerbouwPremie aanvragen voor de woning die je gebruikt als hoofdverblijfplaats waar je eigenaar van bent; de volle eigendom, vruchtgebruik of erfpacht. De hoogte van de subsidie hangt af van je gezinsinkomen volgens het laatst beschikbare aanslagbiljet op het moment van de subsidieaanvraag en de gezinssamenstelling op het moment van de aanvraag. Woon je feitelijk samen en is je partner geen eigenaar? Dan wordt met het inkomen van je partner geen rekening gehouden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met het aantal personen ten laste. Om als eigenaar-bewoner recht te hebben op Mijn VerbouwPremie moet je in één van de drie inkomenscategorieën vallen.

LAAGSTE INKOMENSCATEGORIE Val je als eigenaar-bewoner in de laagste inkomenscategorie? Dan kom je in aanmerkingen voor alle categorieën van werken en heb je recht op de hoogste premie. Dit geldt dus ook voor isolatiewerken zoals het isoleren van het dak of van het kelderplafond. De voorwaarden: • Je bent de enige eigenaar en heb een inkomen van minder dan of gelijk aan 32.980 euro• Je inkomen is minder dan of gelijk aan 46.170 euro en bent de enige eigenaar met 1 persoon ten laste of je bent een koppel zonder persoon ten laste• Per extra persoon ten laste, mag je bij de bovenstaande bedragen nog 3.700 euro bijvoegen MIDDELSTE INKOMENSCATEGORIEVal je in de middelste inkomenscategorie? Dan kom je net zoals bij de laagste inkomenscategorie in aanmerking voor subsidies voor alle isolatiewerken, maar de subsidie is minder groot. De voorwaarden zien er als volgt uit: • Je bent de enige eigenaar en hebt een inkomen dat groter is dan 32.980 euro en kleiner dan of gelijk aan 46.170 euro• Je jaarlijks inkomen bedraagt meer dan 46.170 euro en is kleiner dan of gelijk aan 65.960 euro en je bent de enige eigenaar met één persoon ten laste of een koppel zonder persoon ten laste• Net zoals bij de laagste inkomenscategorie verhoog je de bedragen hierboven met 3700 euro per extra persoon ten laste HOOGSTE INKOMENSCATEGORIE Als eigenaar-bewoner die tot de hoogste inkomenscategorie behoort heb je geen recht op alle werken, maar wel voor werken die energie-efficiënt zijn zoals isolatie. Dit zijn de voorwaarden: • Je bent de enige eigenaar en je jaarlijks inkomen is hoger dan 46.170 euro• Je bent de enige eigenaar met één persoon ten laste of een koppel zonder persoon ten laste en je jaarlijks inkomen is groter dan 65.960 euro• Ook hier reken je 3700 euro bij per extra persoon ten laste. Ook als niet eigenaar-bewoner val je onder deze categorie.Bekijk zeker de site van de Vlaamse overheid  voor een volledig overzicht.

VERHUURDERS VIA EEN SOCIAAL VERHUURKANTOOR

Verhuur je een woning of appartement via een SVK? Dan kom je altijd in aanmerking voor de hoogste premiebedragen voor alle categorieën van werken. Je inkomen speelt hier geen rol.

Niet eigenaar-bewoners

Ook al niet eigenaar-bewoner kan je in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie voor isolatiewerken. Net zoals bij de verhuurders via een SVK speelt je jaarlijks inkomen hier geen rol.

Het bedrag van de subsidie dat je krijgt via Mijn VerbouwPremie hangt af van welke werken je laat uitvoeren, of het om een appartement of een woning gaat en in welke inkomenscategorie je valt. Via de Mijn Verbouwpremies simulator kan je berekenen op welke premie je recht hebt.

Financiering met gespreide betaling

Heb je interesse in onze klimaatoplossingen, maar wil je liever niet in een keer de volledige investering doen? Dat kan. IsoConsult® biedt je de mogelijkheid om je investering van je isolering te spreiden over meerdere maanden. Wil je meer te weten komen over een financieringsplan op maat?

contacteer ons nu voor meer info

De voordelen van gespreid betalen met IsoConsult®

Advies over je investering in isolatie en kredietElk isolatiewerk vraagt een specifieke aanpak. Wij voorzien dus steeds een gratis expertise en plan van aanpak om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wil je de investering spreiden over verschillende maanden? Dan werken we een afbetalingsplan uit. Direct genieten van je aankoopJe betaalt je investering niet in een keer, maar verspreid over verschillende maanden. Wij lossen je problemen voor je op, de afbetaling gebeurt nadien, op jouw tempo. Jaarlijks Kosten Percentage (JKP*) van 0,00% (TIJDELIJKE ACTIE**)Je betaalt 30% van de totaalinvestering als voorschot. Het saldo kan je renteloos lenen (JKP 0%) en maandelijks aflossen. Dit geeft je heel wat meer financiële ruimte dan wanneer je het totaalbedrag in één keer dient te financieren. Doe je een investering van €3000 en je betaalt af op 24 maanden, dan betaal je €900 voorschot en gedurende 24 maanden een maandelijks bedrag van € 145.84. Een stuk interessanter dan dat je het volledige bedrag bij aanvang moet betalen.

ik wil een offerte met gespreide betaling

*gratis zonder verplichting

Vraag meer info over mijn verbouwpremie bij isolatiewerken

Heb je meer vragen over Mijn VerbouwPremie? Of wil je dat onze field engineers eens langskomen voor een gratis vochtexpertise? Neem nu contact op met IsoConsult® en we helpen je met veel plezier verder.

contacteer ons