Wat is glaswol?

Glaswol is een isolerend materiaal die vooral gebruikt wordt om daken en zoldervloeren te isoleren. Het kan verschillende elementen bevatten, maar in het algemeen bestaat glaswol uit een mengeling van gerecycleerd glas en zand die onder grote druk omgevormd worden tot vezelplaten. Vandaar de naam ‘glaswol’.
gratis offerte voor dakisolatie

Waarom kiest Isoconsult voor glaswol?

Er zijn heel wat redenen waarom IsoConsult voor glaswol gekozen heeft om daken te isoleren. De voordelen stapelen zich snel op.

1. Een milieuvriendelijke manier van isoleren

Glaswol is gemaakt van gerecycleerd glas. Dat wil dus zeggen dat glaswol zelf ook opnieuw gerecycleerd kan worden tot minerale glaswol. Deze manier van isolatie is gemaakt van onuitputtelijke materialen. Ook op dat vlak is minerale glaswol milieuvriendelijk.

 

Natuurlijk zorgt het isoleren van daken met glaswol er ook voor dat de energierekening een heel stuk naar beneden gaat. In de winter blijft de warmte beter binnen en in de zomer blijft het goed koel. Zo hoef je minder uit te geven aan verwarming of airconditioning.

 

Maar er is nog een duurzaam kenmerk aan glaswol: EURIMA (European Insulation Manufacturers Association) heeft minerale glaswol uitgebreid getest en zelfs na 55 jaar presteert het nog altijd even goed als bij het moment van de plaatsing.

2. Een veilige vorm van isolatie

Minerale glaswol voldoet aan de hoogst mogelijke klasse van brandveiligheid. Het is van nature onbrandbaar, ontwikkelt geen rook en zorgt er voor dat de brand zich niet kan verspreiden. Minerale glaswol is echt een brandveilige manier van isoleren.

3. Goedkoper, maar daarom niet slechter

Minerale glaswol is vaak goedkoper dan bijvoorbeeld steenwol, maar dat wil niet zeggen dat het ook slechter is. Het is sterker en gemakkelijker te plaatsen en heeft een hogere isolatiewaarde dan z’n variant.

4. Een geluiddempende isolatielaag

Minerale glaswol houdt niet alleen de koude buiten, maar ook het geluid. Minerale glaswol is een perfecte manier van isolatie als je naast een drukke baan of spoorweg of vlakbij een luchthaven woont.

Is een dak isoleren verplicht?

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om je dak te isoleren. Dat geldt zo voor alle zelfstandige woningen, of het nu om een alleenstaande woning gaat of een studio.

 

Sinds deze verplichting gaan woningcontroleurs van de Vlaamse overheid rond. Toch kijken ze niet naar de isolatie, maar wel naar de algemene energiescore en de EPC waarden van de woning. Dat omdat de controleur geen destructief onderzoek mag voeren en enkel mag uitgaan van wat hij werkelijk ziet.

 

Bouw je een nieuwe woning? Dan is het dak isoleren dus zeker verplicht.

Zijn er subsidies beschikbaar bij het isoleren van je dak?

Er zijn zeker subsidies beschikbaar als je het dak van je woning wil isoleren. Sinds oktober 2022 is er Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid. Die geeft subsidies aan mensen van alle inkomens voor het isoleren van daken.

 

Daarnaast is het mogelijk om deze investering op afbetaling te doen, tijdelijk met een jaarlijks kosten percentage van 0,00%.

 

Bekijk zeker de pagina over financiering voor meer informatie.

gratis offerte voor dakisolatie

Vraag hier je gratis offerte aan