Je kan je plat of hellend dak op verschillende manieren laten isoleren. Zo kan je je dak van binnenuit of van buitenaf laten isoleren, of je kan gebruik maken van verschillende soorten isolatiematerialen. Maar, waarom zou je je plat of hellend dak laten isoleren? Naast het feit dat je dak laten isoleren verplicht is, wat maakt het zo’n interessante investering voor iedereen die een huis bezit? We sommen de voornaamste voordelen van dakisolatie voor je op.

1. Dakisolatie helpt je energie te besparen

Een eerste en gekend voordeel van dakisolatie is de energiebesparing die het veroorzaakt. Het laten isoleren van je dak zorgt er namelijk voor dat er minder warmte uit je huis ontsnapt. Dit betekent dat jouw verwarmingsinstallatie minder hard zijn best moet doen om je woonst op de gewenste temperatuur te houden, en je huis wordt er meer energiezuinig van. Op deze manier draag je bij tot een beter milieu, want je ecologische voetafdruk zal van kleinere omvang zijn net doordat je huis minder CO2 uitstoot. Dit alles komt uiteraard je portefeuille ten goede. Een huis dat minder energie verbruikt, mag een lagere energiefactuur in de brievenbus verwachten. Conclusie: energie besparen is kosten besparen.

2. Een hoger comfort met dakisolatie

Het laten isoleren van je dak komt niet alleen het milieu en je energiekosten ten goede, maar het draagt ook bij aan het comfort van je woning. Dit uit zich op verschillende manieren: 
  • Warmte blijft buiten in de zomer. Dakisolatie zorgt ervoor dat je in de zomer makkelijker de hitte uit je huis kan weren. Doordat je huis koeler blijft, hoef je niet te investeren in dure airconditioningsystemen die veel energie vreten en kan je genieten van een hoger comfort.
  • Warmte blijft binnen in de winter. Ook in de winter zorgt goede dakisolatie voor een aangenamere leefomgeving en meer comfort. Dit komt omdat een geïsoleerd dak ervoor zorgt dat er weinig tot geen warmte ontsnapt, en dus de warmte wordt binnengehouden. Dit kan leiden tot een betere nachtrust en meer productiviteit, aangezien je niet wordt afgeleid door onaangename temperaturen.
 Kortom, dakisolatie biedt niet alleen financiële voordelen en een positieve impact op het milieu, maar draagt ook bij aan het comfort van uw huis en het welzijn van jou en jouw gezin.

3. Vind rust in de drukte

Woon je in een drukke stad of gemeente, en wil je toch voldoende rust vinden? Ook dan is het laten isoleren van je dak een goed idee. Dakisolatie kan namelijk bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. De isolatie dempt het geluid van verkeer, luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden opmerkelijk, waardoor uw huis een oase van rust wordt. Minder geluidsoverlast betekent minder stress en slapeloosheid, wat de gezondheid van jou en je gezinsleden voorts ten goede komt.

4. Je huis is meer waard met een geïsoleerd dak

Stel, er komt een dag dat je besluit te verhuizen. In dat geval is de isolatie van je dak geen verloren uitgave geweest. Integendeel, een goed geïsoleerd dak verhoogt namelijk de waarde van jouw huis beduidend. Steeds meer potentiële kopers zoeken naar energiezuinige woningen met een gunstig energieprestatiecertificaat, net omwille van de energiebesparingen en de lagere energiefacturen die ze met zich meebrengen. Goede dakisolatie maakt uw huis dus aantrekkelijker, want het toont aan dat het gebouw goed werd onderhouden en klaar is voor nieuwe eigenaars. Op deze manier verhoog je dus je verkoopkansen, en je kan je huis voor een hogere prijs verkopen.

5. Minder schade en een langere levensduur

Tot slot draagt dakisolatie ook bij aan een langere levensduur van je dak. Goede isolatiematerialen houden namelijk beter het vocht buiten. Dit is goed nieuws, want vocht kan mogelijke schade veroorzaken, wat op zijn beurt zal leiden tot eventuele lekkages. Dakisolatie zorgt voor een extra beschermende laag en verhindert dus dat het zo ver komt. Dit bespaart je uiteraard veel stress en reparatiekosten.
Infographic waarom dak isoleren
Zo, nu weet je waarom je jouw dak moet laten isoleren. Hebben we je kunnen overtuigen om de stap te zetten naar dakisolatie? Of wil je weten hoe IsoConsult dit aanpakt? Neem dan contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte aan. Tot snel!